Over Nijkerk

Nijkerk heeft alles wat een aantrekkelijke woonplek nodig heeft. De charme van een historische kern, gecombineerd met schitterende natuur. En ook nog centraal gelegen op steenworp afstand van Amersfoort.

Historisch hart

In het goed bewaard gebleven historische centrum van Nijkerk wandel je lang knusse winkeltjes en gezellige horeca. Hier vind je ook de Grote Kerk van Nijkerk met haar befaamde witte kerktoren, ooit benoemd als de mooiste kerktoren van Nederland. Wandel ook eens langs de oude pakhuizen en historische monumenten of breng een bezoek aan Museum Nijkerk, waar je alle schatten uit de regio kunt bewonderen.

Polder en water

De polder bij Nijkerk behoort tot één van de twintig Nationale Landschappen in Nederland. In dit open boerenlandschap fiets je langs weilanden, akkerlanden en het water van het Nijkerkernauw en het Nuldernauw. Watersporters en zonaanbidders kunnen hun hart ophalen, want je kunt vanaf hier prachtige vaartochten maken. Je kunt zelfs tot in het centrum van Nijkerk varen! Zin om lekker bij te komen? Dat kan aan, en op het water bij recreatiegebied Nieuw-Hulckesteijn, waar je ook de jachthaven vindt.

Bos en heide

Nijkerk ligt aan de rand van de Veluwe, het schitterende natuurgebied dat gekenmerkt wordt door uitgestrekte bossen en prachtige heidegebieden. Niet voor niets dat hier vele kilometerslange wandelingen en fietstochten zijn uitgezet.

Hier woon je fijn

Inmiddels heeft Nijkerk ruim 42.000 inwoners. Samen vormen zij een hechte gemeenschap, met oog voor elkaar. Door de vele sportverenigingen en kerken is er een rijk verenigingsleven. Nijkerk heeft de levendigheid van een stad maar is haar dorpse karakter niet verloren.